piątek, 8 marca 2013

Przepis Wariacja kawowo-bezowa /Recipe Variation coffe and beige



Witajcie kochani :) Mam nadzieję, że wszyscy mężczyzni  pamiętają jaki dzisiaj mamy dzień i jakąś  niespodziankę szykują dla swoich kobiet :) Dzisiaj mam dla was fajny przepis na torcik, który może zachwycić wasze kobiety i zostaniecie docenieni jako wspaniali mężczyzni i kucharze :) Do dzieła bo nie mamy dużo czasu ;)
Wariacja Kawowo- bezowa

Hello dear :) I hope that all men remember what day it is today and are preparing a surprise for their women :) Today I have for you a nice recipe for a cake that can impress your woman and you will be appreciated as the great men and cooks :) Come on we don't have much time


Variation coffee and beige



-2 blaty bezowe 
-200 g biszkoptów podłużnych
-1 l  śmietany kremówki 30 %
-100 g wiórek kokosowych
- 100 g płatków migdałowych
-mocny napar z kawy 1 szklanka ( 3 łyżki kawy +1 szklanka wody)
-1/2 szklanki likieru migdałowego
-1/4 szklanka gorącego mleka
-2 łyżeczki żelatyny
-gorzka czekolada



-2 Beige countertops
-200 G oblong biscuits
-1 L whipping cream 30%
-100 G of coconut shreds
- 100 g almond flakes
-strong brew of coffee 1 cup (3 tablespoons of coffee + 1 cup water)
-1 / 2 cup almond liqueur
-1 / 4 cup hot milk
-2 Teaspoons of gelatin
-dark chocolate


Przygotowanie :

1) Kawa + likier studzimy
2)Do gorącego mleka wsypujemy żelatyny,mieszamy 
3)Ubijamy śmietany dodajemy wystudzoną żelatynę. Następnie wiórki kokosowe +płatki migdałowe

Preparation:

1) Coffee Liqueur to  cool 
2) To the hot milk pour gelatin and  mix
3) Whisk cream add the cooled gelatin. Then add coconut shreds + almond flakes



Tworzymy tort :)


blat bezowy
1/3 śmietany
biszkopty namaczane w kawie 
1/3 śmietany 
blat bezowy 
Stworzony przez nas tort smarujemy cały śmietaną  :) Całoś posypujemy  wiórkami i kawą.
Odstawiamy do lodówki na parę godzin. Gdy już  torcik jest gotowy kroimy i polewamy gorzką czekoladą rozposzczoną w kąpieli wodnej :) 

Create a cake :)

beige top
Third cream
biscuits soaked in coffee
Third cream
beige top
We created a cake grease to cream :) All sprinkle coconut shreds and coffee.
Put it in to fridge for a few hours. Than  when you're cakes is  ready  slice it and  pour the dark chocolate :)



Good luck = *

Powodzenia =* 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy Wam bardzo za każdy komentarz! Wiele dla nas znaczy Wasza opinia, więc będziemy wdzięczne za jakikolwiek Wasz pomysł, sugestię, zdanie, itd :)
Pozdrawiamy! :*